Теракт у Стамбулі і сліди росіян: озвучені нові подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт у Стамбулі і сліди росіян: озвучені нові подробиці

Теракт у Стамбулі і сліди росіян: озвучені нові подробиці

Одним з учасників атаки терористів-смертників на аеропорт в Стамбулі був чеченець Осман Вадінов, а також вихідці з Узбекистану і Киргизстану.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutche Welle.
Як заявив Reuters представник турецької влади, Вадінов прибув до Туреччини з сирійського міста Ракка, а організатором теракту міг бути чеченець Ахмед Чатаєв. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.
Тим часом турецька газета Yeni Safak з посиланням на джерела в поліції повідомила, що організатором теракту в Стамбулі став виходець із Чечні Ахмед Чатаєв, а троє смертників були вихідцями з Дагестану, Киргизії і Узбекистану.
Загалом, за даними журналістів, у підготовці теракту брали участь вісім чоловік, з яких троє були виконавцями. Серед решти терористів один був затриманий, а четверо в розшуку.
Тим часом, за даними російських спецслужб, Ахмед Чатаєв (Однорукий) є головним вербувальником росіян до лав терористичного угрупування "Ісламська держава". За словами радника голови Національного антитерористичного комітету Росії Андрія Пржездомського, Чатаєв 12 років тому зник від російських правоохоронців за кордоном, отримав статус біженця в Австрії, а потім влаштувався в Туреччині.
Також стало відомо, що турецька розвідка попереджала про підготовку "Ісламською державою" атаки в Стамбулі.
За словами представника розвідслужби Ханде Фирати, лист про те, що в Стамбулі може бути здійснений теракт, було направлено керівництву країни і керівникам ряду державних інститутів. У списку можливих цілей терористів також значився міжнародний аеропорт імені Ататюрка в Стамбулі.
Як повідомляв ONLINE.UA, в результаті теракту 28 червня в найбільшому аеропорту Ататюрка загинули 42 людини. Ще 238 отримали поранення, 41 особа перебуває в реанімації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?