З'явилися фото резонансного арешту головного санлікаря України
Категорія
Україна
Дата публікації

З'явилися фото резонансного арешту головного санлікаря України

Національна поліція України
З'явилися фото резонансного арешту головного санлікаря України

У Національній поліції показали фото затримання головного санітарного лікаря України Святослава Протаса, спійманого на хабарі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацполіції.
Працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції виявили факт розкрадання бюджетних коштів посадовими особами санітарно-епідеміологічної служби та її територіальних підрозділів. За цим фактом НАБУ відкрило кримінальне провадження за ч.4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
"Оперативники ДЗЕ встановили, що посадові особи державної санітарно-епідеміологічної служби України спільно з директором департаменту розробили злочинну схему розкрадання і привласнення бюджетних коштів. Також до корупційної схеми причетні і керівники обласних санітарних лабораторій. Працівникам служби безпідставно нараховували і виплачували премії. Частину отриманих грошей керівники обласних підрозділів передавали зазначеним чиновникам СЕС України", - йдеться в повідомленні.
За попередньою інформацією, сума привласнених коштів становить 400 тисяч гривень.
Наразі на території України оперативники ДЗЕ Нацполіції спільно з НАБУ проводять масштабні заходи із затримання обласних керівників територіальних підрозділів санітарно-епідеміологічної служби України та санкціоновані обшуки в службових приміщеннях і за місцем їх проживання.
Раніше повідомлялося, що за екс-заступника губернатора Миколаївської області Миколу Романчука, якого засудили за отримання хабара в $90 тис, внесли заставу в 5,5 млн грн.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?