У США побачили, як Путін програє війну на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

У США побачили, як Путін програє війну на Донбасі

У США побачили, як Путін програє війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Колишній посол США в Україні Джон Гербст на зустрічі у Вашингтоні розповів, що західні санкції сприяють тому, що внутрішні проблеми президента Росії Володимира Путіна ростуть, через що він програє війну на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Atlantic Council.
За його словами, помічник Путіна Владислав Сурков проводить регулярні наради з помічником держсекретаря США Вікторією Нуланд, що може сприяти припиненню війни на Донбасі.
"Є також ознаки того, що Москва розуміє, що її політика щодо України зазнає невдачі. З моменту втручання Росії в ситуацію Сирії Україна перестала бути основним сюжетом в російських ЗМІ, і це дає Кремлю більше гнучкості в управлінні кризою. На додаток до процесу мінських переговорів помічник президента РФ Владислав Сурков з січня проводить регулярні наради з помічником держсекретаря США Вікторією Нуланд. За повідомленнями, ці зустрічі, на відміну від лицемірства мінських переговорів, наповнені обміном серйозними ідеями, які могли б сприяти припиненню війни на Донбасі", - сказав Гербст.
Він зазначив, що в адміністрації президента США Барака Обами виявляють підвищений інтерес до пошуку вирішення конфлікту на сході України.
"Адміністрація Обами, яка раніше називала війну Кремля в Україні регіональною кризою, також показала підвищений інтерес до пошуку рішення. Радник з національної безпеки США Сьюзан Райс заявила раніше в цьому місяці, що, можливо, цей конфлікт може бути вирішений до кінця правління нинішнього президента США. Це говорить про те, що вище керівництво у Вашингтоні підтримує дипломатичні зусилля невтомної Нуланд", - заявив дипломат.
Незважаючи на це, на думку Гербста, Росія не приймала ще рішення зробити крок назад.
"Ніщо з цього не означає, що Москва прийняла рішення зробити крок назад. Але наведені факти вказують на дію Мінського процесу, який краще, ніж умови перших Мінських угод: західні санкції стійко утримуються; західні лідери як і раніше вимагають реалізації Кремлем його зобов'язань по Мінську-2 в обмін на полегшення санкцій; внутрішні проблеми Путіна зростають, і американська роль в переговорах стає все більш помітною", - зазначив він.
Читайте повний текст бесіди президента міжнародної організації Freedom House Девіда Крамера і колишнього посла США в Україні Джона Гербста в перекладі ONLINE.UA: Кращий шлях до перемоги над Путіним: головні "за" і "проти" Мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?