У Кличка розповіли, що буде з київським Щорсом
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кличка розповіли, що буде з київським Щорсом

У Кличка розповіли, що буде з київським Щорсом
Джерело:  Сьогодні

Перший заступник голови КМДА Віталія Кличка Геннадій Пліс заявив, що пам'ятник більшовикові Миколі Щорсу в Києві, який "Правий сектор" загрожує знести, є в переліку на демонтаж відповідно до законів про декомунізацію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Сегодня.
"Пам'ятник Миколі Щорсу безумовно буде демонтований і перенесений в майбутній музей декомунізації, після його створення Київрадою. Проте поки цей пам'ятник захищений законом. Згідно з чинною постановою Кабміну №928 від 3 вересня 2009 року, монумент внесений до Реєстру об'єктів культурної спадщини національного значення. Як тільки Міністерство культури змінить статус пам'ятника - ми його демонтуємо", - сказав Пліс.
Заступник Кличка закликав громадськість утриматися від "вандального" способу знесення монумента і дочекатися цивілізованого демонтажу. У КМДА сподіваються, що всі формальності швидко будуть виконані і до Дня Незалежності України пам'ятник перемістять з бульвару Тараса Шевченка.
Раніше повідомлялося, що з ранку 30 червня біля пам'ятника Миколі Щорсу в Києві чергують близько 20-ти співробітників поліції громадського порядку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?