У Путіна озвучили свою ціну газу для України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна озвучили свою ціну газу для України

У Путіна озвучили свою ціну газу для України
Джерело:  interfax.com.ua

"Газпром", голова ради директорів якого Віктор Зубков вважається наближеним президента Володимира Путіна, готовий поставляти в Україну газ за ціною $167,57 за тис кубометрів.
Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"Ціна для України за формулою ціни за контрактом 2009 року становить $167,57 на третій квартал. Попередній рахунок для компанії НАК "Нафтогаз України" виставлений. Для того, щоб відновити поставки, НАК повинна всього лише на всього зробити передоплату, - зазначив Міллер. - "Газпром" гарантовано поставить газу нашим українським колегам стільки, скільки його буде оплачено".
Голова правління "Газпрому" підкреслив, що для відновлення поставок газу в Україну не потрібні ніякі доповнення, варто лише зробити передоплату.
"Ціна газу для України є нижчою, ніж на європейських торгових майданчиках на нашим контрактом і купівля нашого російського газу для України є вигідною, - додав Міллер. - Обсяги, які наші українські колеги заявляють на третій квартал, досить значні - 3 млрд кубометрів газу... І ці обсяги абсолютно виправдані. Ми дуже уважно стежимо, як Україна веде закачування газу в ПСГ. На жаль, до сьогоднішнього дня відставання від графіка попередніх двох років із закачування газу в ПСГ склало вже більше 2,2 млрд кубометрів газу. Це дуже-дуже велика величина".
Як повідомляв ONLINE.UA, НАК "Нафтогаз України" відмовився купувати газ у "Газпрому" за ціною в $177.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?