Візит Порошенка до Болгарії: Путіну відправили чітке послання
Категорія
Політика
Дата публікації

Візит Порошенка до Болгарії: Путіну відправили чітке послання

Візит Порошенка до Болгарії: Путіну відправили чітке послання
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів переговори з главою болгарського уряду Бойко Борисовим, в ході яких сторони обговорили диверсифікацію маршрутів поставок природного газу в дві держави, засудивши будівництво магістрального газопроводу з Росії до Німеччини через Балтійське море "Північний потік-2".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
Повідомляється, що Порошенко під час свого візиту до Болгарії вітав позицію болгарського уряду щодо необхідності виконання Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України. Він також висловив подяку за підтримку, яку болгарський уряд надає в реабілітації українських військових, які брали участь в антитерористичній операції, і дітей з Донбасу.
Відзначається, що сторони обговорили нові можливості, що відкриваються перед Україною і Болгарією в зв'язку з дією зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом. Порошенко і Борисов домовилися тісніше співпрацювати з організації наступного засідання двосторонньої міжурядової комісії з питань економічного співробітництва в Софії і регіонального бізнес-форуму.
"Важливою темою зустрічі стала взаємодія України і Болгарії зі зміцнення енергетичної незалежності регіону, зокрема диверсифікації маршрутів поставок природного газу в дві держави. Співрозмовники засудили будівництво Північного потоку-2", - йдеться в повідомленні прес-служби.
Порошенко також відзначив відновлення прямого авіасполучення між Києвом і Софією. Президент висловив сподівання, що за результатами сьогоднішніх переговорів буде прискорена робота з налагодження залізничного та поромного сполучення між Україною і Болгарією.
Співрозмовники також обговорили умови будівництва автодороги з Одеси до Софії і домовилися про укладення угоди про впровадження з боку Болгарії довгострокових безкоштовних віз для громадян України.
Раніше Петро Порошенко заявляв, що Північний потік послабить Європу і зробить її залежною від РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?