У США на президентському об'єкті сталася стрілянина
Категорія
Світ
Дата публікації

У США на президентському об'єкті сталася стрілянина

У США на президентському об'єкті сталася стрілянина
Джерело:  online.ua

На військовій базі Ендрюс під Вашингтоном, яка використовується для організації перельотів президента США Барака Обами, сталася стрілянина.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter командування бази Ендрюс.
Вогонь відкрили в медичному центрі імені Малколма Гроу, розташованому на території бази. "Співробітники екстрених служб перебувають на місці подій", - наголошується в повідомленні. У ньому також дано вказівку персоналу бази, яка з 2009 року використовується як ВВС, так і ВМС США, залишатися в укриттях. При цьому, охорона блокувала базу.
Пізніше командування бази уточнило в Facebook, що повідомлення про стрілянину надійшло близько 16:00 за київським часом. "Через серйозність цих даних вживаються заходи для забезпечення безпеки всього персоналу", - вказується в заяві.
Також підкреслюється, що на 30 червня на базі були заплановані навчання з відпрацювання дій у разі стрільби на ній. У зв'язку з цим поки надходить вкрай суперечлива інформація. ЗМІ США передають і те, що ніякого інциденту на базі Ендрюс не було, і те, що відомості про стрілянину підтвердилися.
Інформації про постраждалих не наводиться.
Телекомпанія CNN передала, що міністр національної безпеки США Джей Джонсон виступає на слуханнях в Сенаті Конгресу і мимохіть згадував про ймовірний інцидент на базі, зазначивши, що ситуація, яка "розгортається" там, може зажадати від нього перервати виступ. При цьому, Барак Обама перебуває в Білому домі і на 30 червня в нього не призначено ніяких роз'їздів, які передбачають використання бази Ендрюс. У той же час, віце-президент США Джозеф Байден повинен був відправитися в штат Огайо, але його виліт, судячи з усього, затримується.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  під німецьким Франкфуртом чоловік влаштував стрілянину в кінотеатрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?