Стала відома роль "сірого кардинала" Путіна в переговорах по Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

Стала відома роль "сірого кардинала" Путіна в переговорах по Донбасу

Стала відома роль "сірого кардинала" Путіна в переговорах по Донбасу

Посол США в Росії Джон Теффт вважає, що зараз важливо вести переговори з  помічником президента РФ Володимира Путіна Владиславом Сурковим, так як він може переконати російського лідера піти на певні компроміси в питанні Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.
"Він - представник президента Путіна. Коли народилася ідея, що Вікторія Нуланд включиться в процес, саме Суркова вибрали, щоб говорити з нею. Вікторія також зустрічалася з дипломатами в Міністерстві закордонних справ. В останній приїзд у неї було мало часу, але вона в постійному контакті з заступником міністра Григорієм Карасіним по цілій низці проблем. Але Сурков - представник президента", - сказав посол в інтерв'ю виданню.
На його думку, мати справу з людьми Путіна - добре, адже вони можуть донести до нього послання.
"На позаминулому тижні відбулася зустріч чотирьох радників з питань безпеки в рамках "нормандської групи", і пан Сурков брав участь в ній в якості представника президента Путіна. Моя позиція полягає в тому, що мати справу з людьми, які близькі до Путіна, у яких тісні й особисті відносини з російським президентом, добре, тому що вони можуть донести послання до Путіна. Хотілося б, щоб це привело до якихось рішень і компромісів, на які, як вони знають, їх бос погодиться. Тому що вони знають свого боса і отримали інструкції безпосередньо від нього", - вважає Теффт.
Як відомо, Владислава Суркова називають "сірим кардиналом" президента РФ Володимира Путіна. Стверджується, що саме він курирує питання, пов'язані з Кримом і Донбасом.
Як повідомлялося,  колишній "голова Ради міністрів" так званої ДНР Олександр Бородай проговорився, що підтримував зв'язок з Владиславом Сурковим під час захоплення територій українського Донбасу.


Нагадаємо, раніше  посол США в РФ Джон Теффт заявив, що йому нічого невідомо про рішення надати Україні американську летальну зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?