Важливий день: деякі тарифи в Україні сьогодні зросли вдвічі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Важливий день: деякі тарифи в Україні сьогодні зросли вдвічі

Важливий день: деякі тарифи в Україні сьогодні зросли вдвічі

У п'ятницю, 1 липня, набуває чинності рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, про підвищення деяких тарифів в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
З 1 липня подорожчала послуга з централізованого гарячого водопостачання та опалення, що пов'язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тис. грн за тисячу кубометрів.
Вартість 1 куб. м гарячої води залежить від підприємства, яке надає ці послуги, а також від наявності рушникосушарки. У столиці постачанням гарячої води займаються компанії «Київенерго» і «Євро-Реконструкція» (Дарницька ТЕЦ), а тарифи перебувають на рівні 35-43 грн за кубометр. Таким чином вартість гарячої води від «Київенерго» з липня складе 83,1 грн за куб. м з рушникосушаркою і 76,71 грн без рушникосушарки. У постачальника «Євро-Реконструкція» тариф буде на рівні 71,83 грн і 66,37 грн відповідно.
Споживачі послуг від "Львівтеплоенерго" платитимуть відповідно 80,42 грн і 74,03 грн. Для споживачів "Залізничтеплоенерго" (Львівська обл.) тариф буде на рівні 77,42 грн і 71,54 грн. В Одесі вартість гарячої води збільшиться до 77,18 грн за наявності рушникосушки і до 71,37 грн без неї.
Крім того, НКРЕ з 1 липня підвищила майже вдвічі тарифи на теплопостачання. Приміром, вартість 1 Гкал тепла від компанії «Київенерго» для споживачів (за наявності квартирного або будинкового лічильника) збільшується з 657,24 грн до 1416,96 грн, а за відсутності приладів обліку вартість опалення одного квадратного метра приміщення обійдеться в 32,97 грн / місяць в порівнянні з 16,14 грн / міс раніше.
Послуги «Євро-реконструкції» подорожчають до 1204,18 грн / гкал і 31,86 грн / кв. м на місяць відповідно. Схожий рівень підвищення тарифів буде і в ряді інших міст країни.
Більш детально зі структурою тарифів і їх новим розміром у всіх регіонах України можна ознайомитися на сайті НКРЕ.
Раніше економіст Борис Кушнірук розповів, що можливі протести людей проти високих тарифів навряд чи приведуть до дострокових виборів і зміни влади в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?