Держдеп США звинуватив бойовиків ДНР-ЛНР у нелюдяності
Категорія
Світ
Дата публікації

Держдеп США звинуватив бойовиків ДНР-ЛНР у нелюдяності

Держдеп США звинуватив бойовиків ДНР-ЛНР у нелюдяності

У  Державному департаменті США різко засудили нелюдські дії проросійських бойовиків на Донбасі, які вербують в свої ряди дітей і використовують їх як інформаторів, а також в якості "живого щита".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Дзеркало тижня.
"Вербівка дітей групами бойовиків відбувається на території, яка непідконтрольна центральному уряду, і де влада не здатна забезпечити заборону на використання дітей у збройному конфлікті. Проросійські сепаратисти також продовжують використовувати дітей як інформаторів і "живий щит", - йдеться в новому щорічному звіті Держдепартаменту США про ситуацію з торгівлею людьми в світі, опублікованому 30 червня.
У Держдепі США додали, що через війну на Донбасі близько 2 мільйонів осіб були змушені покинути свої будинки, зазначивши, що переселенці є уразливими в плані потенційної експлуатації.
Також в звіті наголошується, що Україна є як джерелом ресурсу для торгівлі людьми, так і країною-транзитером. У Держдепі США підкреслили, що українська влада вживає заходів для викорінення торгівлі людьми та їх експлуатації, але цих заходів недостатньо.
Раніше в Держдепартаменті США заявляли, що доля України дуже турбує країни Північно-атлантичного альянсу, оскільки Україна є членом НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?