Вирок за репост: соцмережі шокувало рішення суду в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Вирок за репост: соцмережі шокувало рішення суду в Росії

Вирок за репост: соцмережі шокувало рішення суду в Росії
Джерело:  Коммерсант

У Росії

суд міста Перм суд виніс вирок місцевому жителю, який на своїй сторінці в соціальній мережі перепостив статтю про участь Радянського Союзу в окупації Польщі, спільно з нацистською Німеччиною.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комерсант.


За репост на сторінці «ВКонтакте» статті «15 фактів про бандерівців, або Про що мовчить Кремль» житель Пермі Володимир Лузгін був засуджений до штрафу в 200 тисяч рублів (близько 50 тисяч гривень - Ред.).


В судовому висновку йдеться, що матеріал містить «завідомо неправдиві відомості про діяльність Радянського Союзу», зокрема фразу про те, що «комуністи і Німеччина спільно напали на Польщу, розв'язавши Другу світову війну, тобто комунізм і нацизм чесно співпрацювали».


Ці твердження, як йдеться у вироку, суперечать фактам, встановленим Нюрнберзьким трибуналом.


У соціальних мережах новина про цей вирок викликала справжню бурю.


Журналіст

Костянтин Скоркін

: «Ще один процес імені Оруелла і Кафки, Остазія ніколи не була союзником Океанії».


Своє обурення висловив також і український журналіст

Антон Швець

: «Якийсь просто лютий трешак. А фоточки спільного параду ніхто не здогадався показати?».


Olexandr Vdovychenko

прокоментував це повідомлення так: «Дуже добре ж!».



Роман Мосес

написав: «Останній ешелон з радянським зерном пройшов по мосту через Західний Буг на Тереспіль за 1 годину 15 хвилин до нападу Німеччини - звичайно, не було ніякого співробітництва між СРСР і Німеччиною, як і нападів на Польщу, країни Прибалтики, Фінляндії, Румунії... Якийсь перевернутий світ...».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

в Росії ухвалили закон, який розширює кількість статей Кримінального кодексу, для яких починається кримінальна відповідальність з 14 років

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?