Справа нардепа Онищенка: стало відомо про хитромудрий план Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

Справа нардепа Онищенка: стало відомо про хитромудрий план Ради

Справа нардепа Онищенка: стало відомо про хитромудрий план Ради
Джерело:  Еспресо

Народні депутати України можуть перешкодити притягненню до відповідальності нардепа Олександра Онищенка, заявив антикорупційний прокурор України Назар Холодницький.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Еспресо.TV.
"Як тільки починаються розмови про регламент, то стає зрозуміло, що в Раді блокуватимуть голосування за арешт Онищенка. Висновок засідання регламентного комітету тільки підтвердив це. Хочу зазначити, що згідно із законом ми мали право подати одне подання, яким просимо Раду дати слідству дозвіл на один запобіжний захід - арешт. Для цього з нардепа і треба знімати недоторканність", - заявив Холодницький на брифінгу.
За його словами, "якщо Рада проголосує тільки за залучення до відповідальності, але не дасть голосів за затримання і арешт, по всій країні буде повідомлено про перемогу, що з чергового нардепа зняли недоторканність, а насправді ми не зможемо залучити його до відповідальності" .
"Власне, так ми не зможемо ні одного нардепа "посадити". Де-юре вони будуть без імунітету, але де-факто залишатимуться захищеними від слідства", - підкреслив антикорупційний прокурор.
Раніше стало відомо, що угрупування, засноване нардепом Онищенком, завдало державі збитків на загальну суму три мільярди гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?