В Австрії радикально вирішили суперечку про результати виборів президента
Категорія
Світ
Дата публікації

В Австрії радикально вирішили суперечку про результати виборів президента

В Австрії радикально вирішили суперечку про результати виборів президента

Конституційний суд Австрії скасував підсумки другого туру виборів президента країни, який відбувся 22 травня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Згідно з офіційними підсумками другого туру виборів, 50,35% виборців проголосували за члена і колишнього лідера партії "Зелені - Зелена альтернатива" Олександра ван дер Беллена, а 49,65% - за Норберта Хофера, який представляє націоналістичну і антиіммігрантську Австрійську партію свободи (АПС ).
При цьому в першому турі виборів, який відбувся 24 квітня, переміг Хофер і з результатом 35,1%. Ван дер Беллен тоді набрав 21,3%.
Глава Конституційного суду Австрії Герхард Хольцингер оголосив, що суд вирішив задовольнити скаргу, подану лідером АПС Хайнцом-Крістіаном Штрахе щодо підсумків другого туру президентських виборів.
Таким чином, тепер повинні бути проведені повторні вибори. Місце колишнього президента Хайнца Фішера тимчасово займуть три представники парламенту, включаючи Норберта Хофера.
Як відомо, Норберт Хофер раніше висловлювався на підтримку політики Володимира Путіна. Він виступав за термінове зняття санкцій з Росії, рішення конфлікту РФ і України на основі "права народів на самовизначення" і робив заяву проти "холодної війни", яку нібито хтось намагається вести проти Росії.
Нагадаємо, екс-президент Австрії Хайнц Фішер також виступав за скасування санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?