Стали відомі деталі останнього бою співака Сліпака
Категорія
Україна
Дата публікації

Стали відомі деталі останнього бою співака Сліпака

Стали відомі деталі останнього бою співака Сліпака

Український журналіст Юрій Бутусов розповів про обставини загибелі в зоні АТО на Донбасі оперного співака і добровольця Василя Сліпака.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Бутусова.
За його даними, доброволець загинув під час бою під Дебальцевим, в якому були знищені близько 20 бойовиків і ще шестеро взяті в полон.
«29 червня в боях за Дебальцеве українські війська були змушені у відповідь на постійні масовані обстріли наших позицій завдати два коротких удари по передових позиціях корпусу ЛНР зі складу окупаційної армії РФ на Донбасі», - повідомив він.
За словами Бутусова, звернення українських військових до місії ОБСЄ про обстріл з боку бойовиків виявилися безуспішними, а «російське командування свідомо продовжувало збройні провокації в цьому районі».
У цьому районі позиції займали підрозділи 54-ї механізованої бригади, 25-го мотопіхотного батальйону «Київська Русь», а також розвідувальний підрозділ зі складу добровольчого корпусу «Правий сектор».
«28 червня, під прикриттям обстрілів з висот кілька груп піхоти противника зайняли нейтральну зону розмежування, небезпечно зблизилися з українськими позиціями і вели снайперський вогонь. Українські воїни були змушені вжити заходів у відповідь. При цьому з метою дотримання Мінських угод заборонені важкі озброєння не застосовувалися», - розповів журналіст.
Також він додав, що «вранці 29 червня дві зведених групи українських воїнів зайшли на нейтральну смугу для здійснення пошуку снайперів супротивника».
«Ворог виявив їх переміщення, і відкрив вогонь з однієї з пануючих висот. До такого варіанту дій наші бійці виявилися готові - вміло користуючись складками місцевості, наші зблизилися з позиціями супротивника і атакували взводний опорний пункт противника. У бою на висоті був знищений командир опорного пункту. Після цього ряди противника здригнулися, бойовики почали відхід. У цей момент російська важка артилерія відкрила вогонь по висоті і накрила свої власні позиції», - повідомив Бутусов.
Також він розповів, що «українські воїни зайняли опорний пункт противника, незважаючи на артобстріл».
«У вбитого командира опорного пункту знайшли документи на ім'я командира взводу 7-ї мотострілецької бригади лейтенанта Калімулліна Айрата Натіковіча, громадянина Російської федерації, з Татарстану. За словами учасника бою, на висоті було знищено 20 бойовиків, 6 найманців було взято в полон. Наші підірвали боєприпаси, гранатомети і важкі кулемети і повернулися на свої позиції», - додав журналіст.
У той же час «російська артилерія продовжувала масовані обстріли своєї висоти і наших укріплень».
«Під вогонь російської артилерії потрапили і захоплені полонені. Наразі невідомо, чи вдалося комусь із полонених вижити під російськими снарядами. На жаль, ціна перемоги виявилася дуже високою», - зазначив він.
За словами Бутусова, в цьому бою «полягли смертю хоробрих доброволець «Правого сектора», видатний український артист Василь Сліпак і піхотинець 25-го мотопіхотного батальйону «Київська Русь» Анатолій Коваль, 1985 року народження, уродженець Обухівського району Київської області, а 10 українських воїнів також отримали легкі поранення».
"Загибель наших бійців дорого обійшлася російським окупантам. Втрати противника далеко не остаточні - за повідомленнями в російських соцмережах, реальна кількість убитих найманців - понад 30. Оскаженіле від втрат російське командування відкрило ураганний вогонь із заборонених Мінськими угодами великих калібрів як по своїх позиціях, так і по українських позиціях в районі Луганського", - додав він.
Крім того, окупаційне командування опублікувало панічне повідомлення про «наступ ЗСУ», що «убито 200 українців», «вони вже зайняли 5 кілометрів».
У район бою з Донецька були перекинуті підрозділи головного резерву 1-го корпусу ДНР - бригада «Республіканської гвардії».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російські пропагандисти взяли інтерв'ю у снайпера, який застрелив Василя Сліпака.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?