У РФ в білоруській деномінації побачили загрозу "русскому міру"
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ в білоруській деномінації побачили загрозу "русскому міру"

У РФ в білоруській деномінації побачили загрозу "русскому міру"
Джерело:  L!fe #шоу

Російський політолог Андрій Суздальцев вважає, що деномінація білоруського рубля, проведена владою країни, має очевидний політичний сенс - зблизитися з Європою і віддалитися від Митного союзу з Росією і Казахстаном.
Таку думку він висловив в статті для російських пропагандистів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на life.ru.
«Політичний сенс в деномінації є. Новий рубль дуже схожий на євро: та ж колірна гамма, ті ж розміри і навіть розміщення основних деталей на купюрах ідентичне - так само схожі на євроценти і нові білоруські монети», - підкреслив він.
Також політолог додав, що новий дизайн білоруської валюти «демонструє європейську інтеграцію навіть зовнішнім виглядом».
«На ній немає ані слова по-російськи. Хоча за конституцією республіки в країні дві державні мови», - заявив Суздальцев.
Крім того, він запропонував згадати, що «в минулому році президент Лукашенко і президент Назарбаєв зарубали ініціативу Росії щодо впровадження єдиної валюти Євразійського економічного союзу, і зараз стало ясно, для чого це зроблено».
«Деномінація - це демонстрація того, що республіка і далі вважатиме за правильне отримувати дотаційну і ресурсну підтримку від Росії, але проводити незалежну і не узгоджену з Росією зовнішню політику. Деномінація - один із символів суверенності республіки», - резюмував політолог.
Як повідомляв ONLINE.UA, після деномінації в Білорусі, вперше за час незалежності країни, були введені в обіг монети, а жителі країни в соцмережах поскаржилися на запах нових купюр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?