Луценко відправив свою людину боротися з "Мультіком"
Категорія
Україна
Дата публікації

Луценко відправив свою людину боротися з "Мультіком"

Луценко відправив свою людину боротися з "Мультіком"
Джерело:  Укрінформ

Глава Генеральної прокуратури України Юрій Луценко  призначив нового прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса і доручив йому боротися з організованим злочинним угрупованням.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.


Генпрокурор підкреслив, що в Миколаївській області діє угрупування, очолюване кримінальним авторитетом на прізвисько "Мультик", яке привласнила собі частину повноважень влади.


"Миколаївщиною керує не офіційна влада, а тіньова. Оскільки слово "Мультик" в цьому місті викликає не спогади про мультфільми, а про організоване злочинне угруповання і трупи, то це означає, що прокуратура не справляється зі своїм завданням. Це і буде першим завданням нового прокурора області Тараса Дунаса", - зазначив Луценко.


За його словами, є великі претензії до місцевої прокуратури щодо миколаївських суднобудівних заводів, що або перебувають в жахливому стані, або в "російських" руках, і дав новому прокурору 3-4 місяці на наведення порядку в області.


"Я ніколи не буду вважати, що прокуратура виконує свої обов'язки до тих пір, поки ці заводи не будуть вирвані з лап громадян країни-агресора. Для цього є всі законні підстави. Кримінальне провадження тягнеться роками. Треба не боятися наступати і не боятися навіть великого нардепа, який регулярно дзвонить в церковні дзвони", - сказав генпрокурор.


Суднобудівний завод Миколаєва - Чорноморський (ЧСЗ) - нині належить народному депутату Вадиму Новинському. Підконтрольні йому компанії також мають контрольний пакет акцій ще одного суднобудівного заводу - "Океан".


Нагадаємо, раніше  Юрій Луценко відсторонив від виконання службових обов'язків прокурора Миколаївської області В'ячеслава Кривов'яза, а також призначив службове розслідування в його відношенні.


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент України Петро Порошенко офіційно призначив В'ячеслава Боня тимчасово виконуючим обов'язки губернатора Миколаївської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?