Арешт командирів "Айдару": засновник батальону вирішив, що його замовили
Категорія
Україна
Дата публікації

Арешт командирів "Айдару": засновник батальону вирішив, що його замовили

Арешт командирів "Айдару": засновник батальону вирішив, що його замовили
Джерело:  24 канал

Засновник добровольчого батальону "Айдар"  Валентин Лихоліт з позивним "Батя", який був заарештований за рішенням Печерського райсуду, вважає, що справа проти нього була замовлена першим командиром батальону і нинішнім нардепом Сергієм Мельничуком.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 24 канал.
"Справа в тому, що Мельничук замовив цю справу, проплатив і військовій прокуратурі, і судді. Захист повністю розвалив доказову базу обвинувачення і надав низку документів, аби мене звільнити», — заявив він.
Також «Батя» нагадав, що готовність поручитися за нього висловили шестеро депутатів, але "й це не допомогло".
«Надав документи і медалі, документи доньки, вона студентка на моєму утриманні, але судді не вистачило цих доказів. Не знаю, чим вона керувалася", — заявив Лихоліт.
Також він додав, що його було затримано після звернення колишніх сепаратистів, які жалілисяс на протиправні дії "айдарівців" проти них.
Тим часом, приміщення Печерського райсуду заблоковано активістами і народними депутатами, які не дозволяють вивезти арештованого Лихоліта до СІЗО.
«Ми не дозволяєм вивезти у СІЗО «айдарівца» Валентина Лихоліта. Ніч пройшла спокійно. Приблизно о 03:00 перед судом з'явилася велика група "космонавтів". Присутні бійці «Айдару» і «Донбасу» без зайвих питань забарикадували усі двері і приготувалися до штурму», — написав у своєму Facebook народний депутат Єгор Соболєв.
При цьому він повідомив, що штурму не було, а до будинку суду приїхали бійці "Азову" на чолі з першим командиром цього підрозділу, нардепом Андрієм Білецьким.


Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні розгорівся скандал, пов'язаний з затриманням двох командирів добровольчого батальону «Айдар».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?