Названо три причини, через які не працюють українські депутати: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Названо три причини, через які не працюють українські депутати: опубліковано відео

Названо три причини, через які не працюють українські депутати: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Відомий український блогер Горький Лук повідомив про зустріч із головою Верховної Ради Андрієм Парубієм і назвав проблеми і причини, через які не працюють народні депутати.
Про це він розповів у своєму блозі на ONLINE.UA.
За його словами, головними проблемами українського парламентаризму є відсутність механізму відкликання депутатів, наявність недоторканності і низька явка нардепів на роботу в парламент.
«Механізмів відкликання не існує. Це такий факт. Напевно, його потрібно зробити. І, напевно, його робитимуть. Люди, до яких цей механізм буде звернений, наскільки реально це - я не уявляю собі. Це все одно, що, припустимо, на злодійському зібранні стали б писати кодекс», - розповів блогер.
На думку Горького Лука, «насправді будь-який з депутатів скликання бачить себе в парламенті вічно, ці люди в принципі не припускають, що вони коли-небудь підуть з парламенту, крім як вперед ногами або через непорозуміння, тому у мене погане передчуття, що такого механізму не буде ніколи».
«Недоторканність. Там ситуація трохи відрізняється тим, що більшість депутатів все-таки йшли під цим гаслом в Раду, вони обіцяли її зняти. Ну, вони її і знімають, за методикою коваля з фільму «Формула кохання», який говорив, що можна коляску полагодити за день, можна за два, а якщо постаратися - то можна і за тиждень. Щось робиться. Безумовно, щось робиться, але навряд чи це буде зроблено колись. Але процес йтиме постійно, і постійно ми будемо чути про це щось новеньке», - заявив він.


Також блогер зазначив, що, коли Парубій розповідав про явку депутатів, «в якісь моменти мені Андрія було навіть шкода».
«Він виглядає, як няня в дитбудинку для особливо важких дітей. Він їх збирає, вони знову розбігаються», - зізнався Горький Лук.
За його словами, «Парубій сказав, що є два механізми змусити депутатів ходити на роботу. Перший - адміністративний, він уже застосований: це дісбонуси, значить, за день неявки він позбавляється частини зарплатні».
«А другий метод, озвучений Андрієм Парубієм, звучить досить дивно: це суспільний тиск, соціальний тиск, громадська обструкція. Це дійсно те, про що я говорив, - робота цивільних кластерів насамперед, робота кластерів з контролю. Я, чесно кажучи, був трошки здивований тим, що одні й ті ж думки приходять в одні і ті ж голови. Але. Коли це озвучую я, блогер, це зрозуміло, тому що у мене інших важелів немає. Коли про це говорить спікер парламенту - мені стає страшно», - резюмував Горький Лук.


Більше  читайте на ONLINE.UA - Песня горя и скорби: как заставляют работать украинских депутатов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?