Ми не розуміємо їх: США спантеличили дії Росії в Середземному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не розуміємо їх: США спантеличили дії Росії в Середземному морі

Ми не розуміємо їх: США спантеличили дії Росії в Середземному морі
Джерело:  The National Interest

Військово-морські сили США незадоволені тим, що ро

сійські ВМС провокують їх кораблі в східному районі Середземного моря в той час, як в Іраку і Сирії йдуть бойові дії. Вони вважають поведінку Росії вкрай небезпечною і непрофесійною.



Журналіст The National Interest з питань оборони Дейв Маджумдар в своїй статті, переклад якої зробив ONLINE.UA, розповів про проблеми між військово-морськими силами США і Росії в Середземному морі і чому ВМС США невдоволені діями ВМС РФ.


Особливо тривожними керівництво військово-морських сил США вважає дії російського фрегата «Безстрашний», який заважав здійсненню польотів на борту авіаносця «Гаррі Трумен» (CVN-75) і який майже зіткнувся з есмінцем ОРО (з керованою ракетною зброєю) USS Gravely (DDG -107) 17 червня. Пізніше, 30 червня, інший

російський фрегат «Ярослав Мудрий» втрутився в операції

ракетного крейсера USS San Jacinto (CG-56) і авіаносця «Дуайт Ейзенхауер» (CVN-69).


«Я вважаю, що дуже важливо, щоб моряки і офіцери судна - незалежно від їх національності - діяли розумно і вели постійні переговори, щоб уникнути будь-яких помилок або прорахунків, - сказав виданню The National Interest віце-адмірал Джеймс Фогго III, який є одночасно командиром 6-го флоту ВМС США і головним командувачем ударних військово-морських сил НАТО в Європі. - Ми вважаємо, що діяли завбачливо в безпосередній близькості від нашого авіаносця, який проводив ударні місії в Середземномор'ї, а дії «Безстрашного» були неналежними і не відповідали морському праву Конвенції ООН. І тому ми висловили протест проти такої поведінки росіян».


Росіяни, однак, не згодні з американським баченням подій, сказав Фогго. Він каже, що зазвичай США і Росія дозволяють морські суперечки в рамках своєї Угоди про запобігання інцидентам на морі. Дійсно, остання щорічна зустріч для обговорення інцидентів на морі відбулася в Москві в минулому місяці. Проте, хоча Фогго і описав зустріч як «відкриту» і «продуктивну», непрофесійна поведінка росіян - яка була продемонстрована «Безстрашним» - триває. «Це не та поведінка, яку я б очікував побачити від професійного військового корабля і професійного флоту», - сказав Фогго.


Аларік Фріц, консультант Фогго і старший аналітик Центру військово-морського аналізу, сказав, що ВМС США пишається тим, що підтримує найвищі професійні стандарти судноводіння. «Я думаю, зрештою, всі знають, що військово-морський флот США - з урахуванням його професіоналізму - не винен в цій ситуації», - сказав він.


Більш того, поведінка росіян порушила проведення бортових рейсів авіаносцями ВМС США, які проводили авіаудари проти терористів мережі ІДІЛ в Сирії та Іраку. «Така поведінка була руйнівною для нас під час проведення авіа-місії, яка також входить в сферу інтересів росіян - а саме, завдання ударів по терористичних цілях на Близькому Сході, - сказав Фогго. - Судячи з їхньої поведінки, вони діють проти своїх же інтересів, і я цього не розумію».


Незважаючи на дії російських судів, Фогго сказав, що Сполучені Штати будуть продовжувати намагатися працювати з силами Кремля. «Ми будемо продовжувати цей діалог з ними і ми будемо продовжувати інформувати їх, коли їх поведінка не відповідає вимогам і очікуванням морського права Конвенції ООН», - сказав Фогго.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?