Україна відповіла Росії щодо поставок газу для бойовиків
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна відповіла Росії щодо поставок газу для бойовиків

Україна відповіла Росії щодо поставок газу для бойовиків

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» не буде оплачувати рахунки російського «Газпрому», виставлені за поставки газу на окуповані території Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу компанії.
"Нафтогаз" не оплачував і не купував газ у «Газпрому» з листопада 2015 року. До цього «Нафтогаз» імпортував газ виключно через пункти входу в газотранспортній системі на підконтрольній Україні території", - йдеться в заяві.
Також українська компанія підкреслила, що протягом останніх декількох років закупівля газу в Росії здійснюється на умовах авансової оплати.
"Всі придбані «Нафтогазом» обсяги газу враховані сторонами і оплачені «Нафтогазом». Компанія не приймає газ за контрактом з «Газпромом» на газовимірювальних станціях Прохорівка і Платово", - додали українці.
За даними української сторони, «всі взаємні вимоги, що виникли в рамках господарських відносин між «Нафтогазом» і «Газпромом», повинні бути вирішені в арбітражному порядку".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше "Нафтогаз України" відмовився купувати газ у Росії за ціною в 177 доларів за тисячу кубометрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?