Арешт командира "Айдара": від Порошенка вимагають прийняти гучне рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Арешт командира "Айдара": від Порошенка вимагають прийняти гучне рішення

Арешт командира "Айдара": від Порошенка вимагають прийняти гучне рішення

Активісти, які обложили Печерський райсуд Києва, що ухвалив заарештувати командира батальйону «Айдар» Валентина Лихоліта (позивний «Батя»), агітують за підписання звернення до президента України Петра Порошенка з вимогою ліквідації цього суду.
Про це повідомив нардеп Ігор Мосійчук, передає ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
«Народні депутати та громадські діячі підписують звернення до президента про ліквідацію Печерського суду Києва», - написав він.
Також Мосійчук додав, що «підтримати «Батю» прибули Герой України Степан Хмара і народний депутат Олесь Доній».
Крім того, стало відомо, що Генеральний прокурор Юрій Луценко в понеділок, 4 липня, готовий зустрітися з Лихолітом, повідомив глава робочої групи внутрішньої безпеки ГПУ Петро Шкутяк, який і сам служив в «Айдарі», передає УНН.
За його словами, він прийшов до суду на прохання генпрокурора, оскільки багатьох бійців знає особисто.
"Щоб зустрітися і сказати наступне: Юрій Віталійович (Луценко - Ред.) до понеділка вивчить матеріали справи. У понеділок він готовий, щоб і я був, зустрітися з "Батею", отримати від нього слово офіцера, що він буде ходити на суд. Також через Апеляційний суд прокуратура, враховуючи всі обставини, змінить запобіжний захід, щоб не було утримання під вартою", - пообіцяв він.
Крім того, Шкутяк додав, що до понеділка потрібно почекати, і Лихоліту доведеться побути в СІЗО.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше біля будівлі Печерського райсуду сталася бійка, а активісти перекрили рух автотранспорту Хрещатиком, виступаючи проти рішення у справі Лихоліта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?