Ризик неприємного сюрпризу для України від МВФ: у Гройсмана прояснили ситуацію
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ризик неприємного сюрпризу для України від МВФ: у Гройсмана прояснили ситуацію

Ризик неприємного сюрпризу для України від МВФ: у Гройсмана прояснили ситуацію

Міністр фінансів України в Кабміні Володимира Гройсмана Олександр Данилюк розповів, що Міжнародний валютний фонд може серйозно скоротити розмір кредитного траншу для нашої країни.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю міністра ZN.UA.
За його словами, меморандум МВФ про виділення кредиту Україні - це «питання декількох днів».
«Ми розраховуємо, що голосування виконавчої ради МВФ відбудеться в середині липня. Яким буде розмір траншу і чи буде змінюватися графік - це рішення МВФ. Вони і тільки вони їх приймають», - додав він.
Міністр нагадав, що сума траншу попередньо планувалася на рівні 1,7 млрд дол., «але варто врахувати, що через політичну нестабільність співробітництво було заморожено, і був практично втрачений цілий рік».
«Для нас критична не стільки сума, скільки процес реформування і перебування в графіку МВФ. Це важливо для зовнішніх інвесторів, також до цього прив'язані інші кредити. Це потужний сигнал для інвесторів, а без інвестицій економіка не запуститься», - підкреслив він.
Данилюк зазначив також, що в Мінфіні серйозно розраховують на отримання цього траншу.
«Це наш план. Так, у нас була тривала, майже рік, перерва у співпраці з МВФ. І моїм основним завданням як уповноваженого парламентера є повернення до активної співпраці з МВФ. Мене повністю в цьому підтримують і прем'єр-міністр, і президент», - підкреслив глава відомства.
За його словами, «ми відновили взаємодію, і це - чіткий сигнал від МВФ, що вони підтримують наші плани і дії».
«Далі будемо рухатися за графіком, узгодженим з Фондом. Нинішній уряд діє рішуче для його реалізації», - резюмував український міністр.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що МВФ запропонував скоротити розмір третього траншу для України з $1,7 млрд до $1млрд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?