Українці дізналися справжнє ім'я вбивці співака Сліпака: опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці дізналися справжнє ім'я вбивці співака Сліпака: опубліковано фото

Українці дізналися справжнє ім'я вбивці співака Сліпака: опубліковано фото

Українські волонтери провели аналіз відео із зізнаннями снайпера з позивним «Морячок", який зізнався в тому, що застрелив українського співака-добровольця Василя Сліпака, і назвали його справжнє ім'я.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Тіма Златкіна.
«Злочинця, який убив українського солдата і оперного співака Василя Сліпака, все-таки вирахували. Звуть Єфременко Денис Володимирович», - написав він.
Також стало відомо, що «Морячок» проходив строкову службу у Військово-морських силах України в 2004-2006 роках.
Народився 22 грудня 1985 року в селищі Моспине Донецької області.
«Код ДРФО: 3140205555. Освіта: Школа №146 Донецьк, 1992-2002. Місце роботи: СДПЧ-17, пожежний. Військова служба: АР Крим, Феодосія, В / ч А0550, (2004-06)», - йдеться в повідомленні.
Волонтери опублікували і адресу сторінки в соціальній мережі, яку вів «Морячок»: https://vk.com/id202828741, а також виклали його домашню адресу - Донецька область, селище Горбачево-Михайлівка, вулиця Колгоспна 83.



Денис Єфременко, позивний "Морячок"/Фото: Facebook

У свою чергу відомий український журналіст Юрій Бутусов в своєму Facebook зазначив на нестиковці в відео російських пропагандистів з зізнаннями снайпера ДНР.


«Всі російські ЗМІ розмістили абсолютну нісенітницю щодо якогось снайпера, з помітним російським акцентом, який стріляв по позиції нашого кулеметника і нібито застрелив бійця "Правого сектора" Василя Сліпака. Насправді, судячи з розповіді, цей російський снайпер не поцілив у нашого воїна і навіть взагалі не перебував на місці загибелі», - вважає він.


За словами Бутусова, на відео «снайпер розповідає, що стріляв по кулеметникові, який вів вогонь, але куля потрапила Василю в живіт».


«Зрозуміло, в розпал бою він не стояв з кулеметом напереваги і не стріляв з рук, тому кулю в живіт отримати не міг. Швидше за все, Василь був смертельно поранений під час перебіжки - це повна невідповідність російській історії", - додав він.


Крім того, за його даними, підрозділ "Правого сектора" виконував бойове завдання із захоплення висоти:


«Снайпер супротивника розповідає, що нібито він був поруч з висотою, бачив наших атакуючих воїнів, і вів прицільний вогонь з 500 метрів».


«З такої дистанції СВД б'є напевно. Раз снайпер сидів у висоті і все бачив, то йому було б дуже зручно бити і по інших бійцях. Але в тому місці, де загинув Василь, інших загиблих не було, а висоту взяли. Противник був узятий в кліщі, перебили майже всіх, втекли деякі, на висоті залишилося до 20 трупів», - підкреслив він.


Також Бутусов зазначив, що, судячи з розповіді снайпера, сам він не постраждав, «хоча якби його позиція була такою зручною, він мав усі можливості зірвати нашу атаку, наша атакуюча група була невеликою».


«Тому вважаю, що вся розповідь снайпера, який застрелив українського героя - це чергова російська пропаганда», - резюмував журналіст.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

в мережі були опубліковані подробиці бою, в якому загинув український оперний співак, доброволець «Правого сектора» Василь Сліпак

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?