Луценко зробив гучну заяву щодо арешту командира "Айдара"
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко зробив гучну заяву щодо арешту командира "Айдара"

Луценко зробив гучну заяву щодо арешту командира "Айдара"
Джерело:  online.ua

Справу колишнього глави штабу батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта розслідувано не в повному обсязі, а тому необхідно переглянути запобіжний захід.
Про це заявив глава Генеральної прокуратури України Юрій Луценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"Вважаю, що слідство у справі проведено не повністю і не вивчило всі обставини ситуації, яка складалася навколо дій батальйону "Айдар". У зв'язку з цим, як тільки буде призначено засідання Апеляційного суду, - а швидкість подачі скарги залежить від адвокатів, а від суддів - призначення строків її розгляду - я буду готовий до внесення змін у цій справі", - розповів Генпрокурор.
Він зазначив, що особисто знає Лихоліта, який має позивний "Батя", як "представника бойового крила" Айдара". "Тому вважаю, що слова офіцера, яке він дав моєму представникові Петру Шкутяку, буде досить для того, щоб змінити запобіжний захід, а справу буде потрібно відправити на додаткове розслідування, - підкреслив Луценко. - Зараз я в дорозі з Херсона, я приїду до Києва, ще раз зустрінуся зі слідчим, вивчу всі матеріали ... Поки з тієї короткої інформації, яку мені дали, не бачу підстав для такого серйозного заходу як арешт. Однак суд його обрав, скасувати його може тільки Апеляційний суд".
За його словами, тепер "треба зайнятися просто правовою процедурою - передати справу до Апеляційного суду, змінити запобіжний захід, провести додаткове слідство, а в ВР - захистити права всіх учасників оборони держави через закон про амністію".
"Якщо люди не робили ті чи інші злочини, не пов'язані з убивством мирного населення, а змушені були в тих умовах діяти так, як складалася ситуація, - думаю, закон про амністію був би доцільний", - заявив Генпрокурор.
Юрій Луценко сказав, що ця справа "може бути віддзеркаленням загального ставлення держави до своїх захисників".
Крім іншого, начальник Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області Микола Семенишин розповів, що глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе перервала візит до Хмельницької області і терміново виїхала в Київ у зв'язку з подіями в Печерському суді Києва, де судять "айдарівця" Валентина Лихоліта.
Нагадаємо, Печерський районний суд Києва ухвалив заарештувати Валентина Лихоліта, в зв'язку з чим біля будівлі суду сталася бійка, а активісти перекрили рух автотранспорту по Хрещатику.
Як повідомляв ONLINE.UA, активісти агітують за підписання звернення до президента України Петра Порошенка з вимогою ліквідації цього суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?