Бойовиками ДНР захоплений офіс Донбаської енергосистеми
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовиками ДНР захоплений офіс Донбаської енергосистеми

Бойовиками ДНР захоплений офіс Донбаської енергосистеми
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ДНР

провели збройне захоплення приміщення Донбаської енергосистеми ДП «НЕК «Укренерго» в непідконтрольній українському уряду Горлівці.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт компанії.


1 липня керівників Донбаської енергосистеми не допустили на робочі місця, і виконання їх вказівок блокується бойовиками. При цьому, технічний персонал середньої ланки змушують писати заяви про перехід в штат створеного бойовиками підприємства електромереж і виконувати вказівки його керівництва.


Відзначається, що бойовиків очолював керівник підприємства електромереж, створеного ватажками угруповання ДНР.


"Такі незаконні дії є грубим порушенням Мінських угод, законодавства України та прав її громадян", - йдеться в повідомленні.


У держпідприємстві вважають, що усунення від керівництва кваліфікованих фахівців, які здійснювали управління такими високотехнологічними процесами як диспетчеризація і експлуатація магістральних електромереж і заміна їх підготовленими для виконання цих функцій людьми, загрожує постійній роботі ОЕС України і, перш за все, надійності енергопостачання споживачів окупованій території Донбасу.


Ймовірно, захоплення проведено в рамках реалізації

"закону про націоналізацію", прийнятого бойовиками

. "За неофіційною інформацією, ця акція здійснена на виконання розпорядження керівництва окупаційної влади про націоналізацію об'єктів енергетики, що належать Україні", - також повідомляє підприємство.


ДП «НЕК «Укренерго» відзначило, що вживає необхідних заходів для забезпечення стабільної роботи енергосистеми України.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

бойовики проводили "націоналізацію" ринків Донецька і відбирали право торгівлі у всіх незадоволених

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?