Для депутатів Ради придумали образливе, але точне порівняння: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Для депутатів Ради придумали образливе, але точне порівняння: опубліковано відео

Для депутатів Ради придумали образливе, але точне порівняння: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Відомий блогер Горький Лук порівняв депутатів із комариною зграєю, контролювати яку просто неможливо.
Про це він розповів у відеоблозі на ONLINE.UA, коментуючи похід українських блогерів до спікера Верховної Ради Андрія Парубія.
За словами Горького Лука, однією з головних проблем Ради є низька явка депутатів на робочі засідання.
"Явка. Про це ми слухали найдовше. Ви знаєте, в якісь моменти мені Андрія було навіть шкода. Він виглядає, як няня в дитбудинку для особливо важких дітей. Він їх збирає, вони знову розбігаються. Парубій сказав, що є два механізми змусити депутатів ходити на роботу. Перший - адміністративний, він уже застосований: це дісбонуси, значить, за день неявки позбавляється він частини зарплати. Тільки іржати не треба, добре? Тому що Рада цієї каденції, вона, все-таки, не повністю з власників заводів-газет-пароплавів. Там є люди, які прийшли туди з Майдану, з війни, з волонтерів", - зазначив Горький Лук.
Також він запитав: "Ви знаєте, що нинішня Рада, вона, в принципі, відрізняється від попередньої? Там, де були цінники на будь-яке місце в будь-якому списку. Зараз Рада більш популістська, все-таки, доводиться залучати людей, у яких пароплавів немає. Власне, для них цей штраф є вагомим. Але, як не дивно, таких людей і мотивувати особливо грошима не треба. І, в принципі, це все, що можна зробити законно, щоб змусити депутата ходити на роботу".
"А другий метод, озвучений Парубієм, звучить досить дивно: це суспільний тиск, соціальний тиск, громадська обструкція ... Коли це озвучую я, блогер, це зрозуміло, тому що у мене інших важелів немає. Коли про це говорить спікер парламенту - мені стає страшно. Я починаю думати, кого ми понавибирали, якщо друга особа в державі ...", - продовжив блогер.
"Ну, а в іншому - Андрій мені сподобався. В принципі, це не та людина, яка прийшла в Раду за владою, це комендант Євромайдана і, знаєте, не буду вважати себе там якимось знавцем людських душ і людовідом ... Принаймні, він намагається налагодити там якусь роботу, але це схоже на розгін комариний зграї гайкою на мотузці. Воно ніби й гуде щось, вони сахаються, але перспектив в цьому я не бачу", - резюмував Горький Лук.



Повний текст блога  читайте на ONLINE.UA: "Песня горя и скорби: как заставляют работать украинских депутатов".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?