Справа нардепа Онищенка: затримано бухгалтера "газової схеми"
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа нардепа Онищенка: затримано бухгалтера "газової схеми"

НАБУ
Справа нардепа Онищенка: затримано бухгалтера "газової схеми"

З'явилася інформація про затримання дванадцятого учасника "газової схеми" нардепа Олександра Онищенка, який підозрюється в створенні злочинного угруповання щодо розтрати коштів держпідприємства "Укргазвидобування.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Національного антикорупційного бюро України.
Відзначається, що детективи НАБУ провели затримання 1 липня, і що ця ланка схеми відповідала за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової звітності від імені фіктивних підприємств, які були залучені до злочинної схеми.
Затриманій оголосили про підозру в порушенні статей Кримінального кодексу України про створення злочинної організації, вчиненні злочину групою осіб або злочинною організацією, присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, а також за статтею про фіктивне підприємство.
Нагадаємо, угрупування, засноване нардепом Онищенком, завдало державі збитків на загальну суму три мільярди грн.
Як повідомляв ONLINE.UA, антикорупційний прокурор України Назар Холодницький розповідав, як нардепи Верховної Ради України можуть перешкодити притягненню до відповідальності Олександра Онищенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?