Як перемогти "православний ІДІЛ": Україні дали пораду у війні з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Як перемогти "православний ІДІЛ": Україні дали пораду у війні з Росією

Як перемогти "православний ІДІЛ": Україні дали пораду у війні з Росією

Для перемоги над прихильниками ідей "русского міра" необхідно обмежити використання Росією міжнародного інформаційного простору в своїх інтересах.
Про це написав радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень, професор Володимир Горбулін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Дзеркало тижня.
На думку Горбуліна, концепція "русского міра" де-факто перетворилася на відверто нацистську і шовіністичну, а тому повинна бути заборонена на міжнародному рівні, так само, як свого часу була заборонена нацистська. "І для людей (або держав), які її просувають, повинні бути такі ж правові наслідки, як і для послідовників нацистської ідеології. Адже насправді, кажучи про практичне вираження концепції "Русского міра", ми стикаємося зі справжнісіньким "православним ІДІЛом" - на сході України діє (або діяли) відразу кілька різних "православних армій", які творять такі безчинства, які навіть бойовикам ІДІЛ не спадали на думку", - зазначив радник глави держави.
"Величезний пласт роботи нас чекає в інформаційній сфері. Там ризики і загрози все ще залишаються не менше серйозними. Росія не просто готова - вона максимально повно використовує проти нас весь доступний їй інформаційно-пропагандистський арсенал, на будівництво якого пішли роки і мільйони (мільярди?) доларів", - продовжив Горбулін.
Він підкреслив, що під ударом не лише Україна. "Росія завдає ударів по Європі і з Європи, "розконсервовуючи" проросійські проекти, експертів, політиків, просто "корисних ідіотів". Пряме зіткнення з Росією на цьому полі для нас практично неможливо. Це не означає, що ми повинні забути про такі речі, як контрпропаганда, протидія ворожому контенту або підвищення медіаграмотності населення. Але цього недостатньо - потрібно шукати асиметричні відповіді", - вважає професор.
"Перш за все - на міжнародному рівні. У 1936 році світ уже намагався дати відповідь на пропаганду, розгорнуту нацистською Німеччиною - тоді була прийнята "Міжнародна конвенція про використання радіомовлення в інтересах миру". Як ми бачимо - проблема не зникла. Ми знову потребуємо норм, що обмежують злочинні структури і порушників міжнародного права в частині можливості доносити до світу свою позицію. Я думаю, що саме Україна повинна виступити із зовнішньополітичною ініціативою, яка поставить заслін таким порушникам міжнародної безпеки (і міжнародного права), як Російська Федерація, ІДІЛ чи інші терористичні структури, в можливості використовувати міжнародний інформаційний простір в своїх інтересах", - резюмував Володимир Горбулін.
Як повідомляв ONLINE.UA, в невизнаному Придністров'ї ввели кримінальне покарання за "заперечення або спотворення позитивної ролі Росії" в підтриманні миру на Дністрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?