На Донбасі впіймали винуватця загибелі десяти українських солдатів
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі впіймали винуватця загибелі десяти українських солдатів

На Донбасі впіймали винуватця загибелі десяти українських солдатів
Джерело:  online.ua

У Донецькій області затримали 61-річного чоловіка, який вивів  проросійських бойовиків  на позиції бійців Збройних сил України і тим самим став винуватцем загибелі десяти військових.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прокуратури Донецької області.


Інцидент стався 29 червня 2014 року в Латишево Шахтарського району, де під час виконання бойового завдання розташувалися 19 українських військовослужбовців. В результаті бою загинуло десять військових, ще п'ятеро потрапили в полон.


"Місцевий житель, прихильник так званої ДНР, увійшовши в довіру до військовослужбовців, посилаючись на необхідність поїхати до своєї дружини, виїхав на своєму автомобілі в напрямку міста Сніжне Донецької області. Звідти чоловік вже повернувся в супроводі не менше чотирьох одиниць важкої військової бронетанкової техніки разом з учасниками незаконно озброєного формування ДНР", - йдеться в повідомленні прокуратури.


Посібника бойовиків вдалося зловити лише через два роки. Згідно з рішенням Жовтневого райсуду Маріуполя, він заарештований на строк в два місяці. Проходить розслідування кримінальної справи про терористичний акт.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Луганській області місцевого жителя засудили до 15 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна за "частування" військовослужбовців ЗСУ медом з вибухівкою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?