Звинувачення буде оскаржувати: суд виніс рішення по головному санлікарю України
Категорія
Україна
Дата публікації

Звинувачення буде оскаржувати: суд виніс рішення по головному санлікарю України

Звинувачення буде оскаржувати: суд виніс рішення по головному санлікарю України
Джерело:  ТСН

У Солом'янському районному суді Києва обрали запобіжний захід для  головного санітарного лікаря України Святослава Протаса, який раніше був викритий у хабарництві, у вигляді застави в розмірі 300 мінімальних зарплат.


Дане рішення прийняла суддя Олена Калініченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.


Відзначається, що в перебігу п'яти днів Протас повинен внести заставу в розмірі трохи більше 413 тис грн.


Прокуратура вже оголосила про намір оскаржити дане рішення суду, оскільки домагалася утримання обвинуваченого під вартою протягом двох місяців, щоб він не міг вплинути на свідків, знищити докази або ж втікти за кордон.


Також про намір оскаржити рішення суду заявили і правозахисники Святослава Протаса, оскільки вони просили іншого запобіжного заходу для свого підзахисного, - особистого зобов'язання.


На початку судового засідання суддя задовольнила клопотання адвокатів Протаса і заборонила вести відетрансляцію процесу в прямому ефірі.


Як повідомляв ONLINE.UA  30 червня правоохоронці затримали Святослава Протаса і начальника департаменту Державної санітарно-епідеміологічної служби Олександра Чепурного.


Їм інкримінується впровадження злочинної схеми з розкрадання великої суми бюджетних коштів. В рамках розслідування детективи НАБУ провели 44 обшуки в 20 регіональних СЕС України і допитали 19 головних санітарних лікарів областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?