Після приїзду Луценка по командиру "Айдара" прийняли нове рішення: з'явилися нові фото з суду
Категорія
Україна
Дата публікації

Після приїзду Луценка по командиру "Айдара" прийняли нове рішення: з'явилися нові фото з суду

Після приїзду Луценка по командиру "Айдара" прийняли нове рішення: з'явилися нові фото з суду
Джерело:  online.ua

Правозахисники домоглися зміни запобіжного заходу для  засновника батальйону "Айдар" Валентина "Баті" Лихоліта.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря Генпрокурора Лариси Сарган.


"Генеральна прокуратура підтримує клопотання захисту про зміну запобіжного заходу на особисту поруку. При виборі запобіжного заходу будь-якому учаснику АТО потрібно враховувати таке поняття як гідність бійця", - сказав Генпрокурор Юрій Луценко перед початком розгляду апеляції у справі Лихоліта.


О 20:30 в залі Печерського суду почалася відеоконференція з Апеляційним судом для розгляду апеляції у справі Лихоліта. В результаті повторного розгляду справи Лихоліта, запобіжний захід "Баті" з тримання під вартою змінили на взяття на поруки.


Відомо, що під час розгляду апеляції у справі Лихоліта, сталася велика бійка. Нардепи та представники добровольчих батальйонів вимагали, щоб половина присутніх в залі покинули його, тому що в залі не вистачало свіжого повітря. Частина людей вийшла з залу. В коридорі і на сходах в будівлі суду чергувала велика кількість правоохоронців в шоломах.



Нагадаємо,  Юрій Луценко в терміновому порядку виїхав з Херсона до Києва, щоб бути присутнім на розгляді справи.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше суд прийняв рішення про арешт Лихоліта на два місяці без можливості внесення застави, через що  активісти почали вимагати в президента Петра Порошенко ліквідувати Печерський суд.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?