Порошенко особисто прийняв нову військову техніку від США: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко особисто прийняв нову військову техніку від США: опубліковані фото

Порошенко особисто прийняв нову військову техніку від США: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко  особисто прийняв поставку військової допомоги США, - сучасні контрбатарейні радари для військовослужбовців Збройних сил України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави держави.


США передали Україні 4 контрбатарейні радарні системи AN/TPQ-36 і 10 систем AN/TPQ-49.


Церемонія передачі відбулася в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київська область) за участю посла США в Києві Джеффрі Пайетта.


Порошенко зазначив, що такі станції зберегли сотні життів українських військовослужбовців і мирних жителів. "Вони зміцнять наші позиції і послужать додатковим бар'єром для тих, хто порушує Мінські угоди", - упевнений президент.


"Символічно, що ми отримуємо нове обладнання напередодні саміту НАТО, де Україна буде єдиною країною-партнером альянсу, яка буде мати окреме засідання на вищому рівні. Це свідчить і про високу увагу з боку країн-членів, і про підтримку наших союзників в складних умовах", - додав Петро Порошенко.


Контрбатарейна радарна система AN/TPQ-36 призначена для визначення позицій мінометів, артилерійських гармат і реактивних систем залпового вогню противника на дальності від 14,5 до 24 км, одночасно може виявляти і супроводжувати в повітрі до 99 ракет і снарядів.


Система AN/TPQ-49 може визначити позиції мінометів противника на дальності до 10 км, одночасно може виявляти і супроводжувати в повітрі до 10 снарядів, крім того, може визначити місце, з якого ведеться вогонь ракетних і артилерійських систем в діапазоні від 50 м до 10 км.


Системи, які перебували в США на зберіганні, передані Україні безкоштовно і будуть відправлені в район проведення антитерористичної операції (АТО).



Як повідомляв ONLINE.UA,  американська розвідка попереджала про можливе припинення зближення України із Заходом в разі, якщо український уряд і Петро Порошенко зазнають невдачі на шляху реформ.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?