Савченко прокоментувала справу командира «Айдара»: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Савченко прокоментувала справу командира «Айдара»: опубліковано відео

Савченко прокоментувала справу командира «Айдара»: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Український нардеп від фракції "Батьківщина" Надія Савченко прокоментувала справу  командира батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта, якому змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання.


Про це вона висловилася в ефірі ток-шоу "Люди. Hard Talk. LIVE", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео  112.ua.


На думку Савченко, всі злочини, які вчиняються в непідконтрольній українському уряду зоні проведення антитерористичної операції, повинні розглядатися спеціалізованими судами або військовим трибуналом.


"Те, що зараз відбувається з Лихоліта, і взагалі, все, що відбувається в Україні з судовими системами у справах АТО і учасників АТО - це вже носить блочну підставу. Це не можна вирішити по кожному окремо в ручному режимі. До мене надходить багато таких заяв і питань. Я зараз намагаюся все це вирішити законними методами, змінами і нововведеннями в закон", - розповіла нардеп.


"Я розумію, що з деякими справами, бажано, щоб був спецсуд, військовий трибунал. Тому що не можна розглядати справи, які відбувалися в зоні АТО, так, як це роблять кримінальні суди. Є розгалуження: є військові злочини і цивільні злочини", - додала Савченко.



Нагадаємо,  мер Сєвєродонецька Валентин Казаков та його заступники звинуватили Лихоліта в тому, що бійці його батальйону відібрали у них фотоапарат та інші матеріальні цінності.


Як повідомляв ONLINE.UA,  обраний Печерським райсудом Києва запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту викликала акцію протесту на Хрещатику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?