Важлива військова допомога від США: в мережі пояснили, що отримала Україна
Категорія
Україна
Дата публікації

Важлива військова допомога від США: в мережі пояснили, що отримала Україна

Важлива військова допомога від США: в мережі пояснили, що отримала Україна
Джерело:  Depo

У мережі пояснили, як працює  нова військова техніка США, яку 2 липня особисто отримав в якості військової допомоги президент України Петро Порошенко.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Depo.ua.


Нагадаємо, Америка передала 14 контрбатарейні радарні системи класу AN/TPQ-49 і AN/TPQ-36. Радари класу AN/TPQ-36 призначені для виявлення і визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських знарядь і реактивних систем залпового вогню противника. У порівнянні з наявною в Збройних силах України радіолокаційною станцією АРК-1М «Рись» станція AN/TPQ-36 має велику дальність і сектор розвідки, і дозволяє одночасно вести розвідку на площі, більше площі розвідки АРК-1М в 3,5 - 4 рази.


AN/TPQ-36 - рухома Радіолокаційна станція (РЛС) контрбатарейної боротьби призначена для виявлення та відстеження пострілів артилерії та ракетних пусків, для забезпечення відповідного вогню. Q-36 має електронне управління радаром, може знаходити місця розташування мінометів, артилерії, РСЗВ і ракетних пускових установок. Установка також може підтримувати власну артилерію, для більш точного наведення при контрбатарейній боротьбі або просто для коригуванні вогню.


При цьому вона може працювати з 10 видами зброї одночасно, розраховуючи місця попадання ворожих снарядів, що дозволяє взаємодіяти при тактичному управлінні вогнем. Крім того, з її допомогою можна одночасно відстежувати до 99 цілей. Виявляє цілі при першому проході. Пеленгує сильний сплеск, і від отриманої площини відраховує зареєстровані відгуки. Розрахунок місця попадання ворожих снарядів проводиться на максимальній дальності в 24 км для ракет і 18 км для артилерії.


Серед додаткових характеристик РЛС відзначаються:

  • сектор азимута - 90 °;

  • діапазон антени: Х, 32 частоти;

  • електричні характеристики: 115/200 В змінного струму, 400 Гц, 3 фази, 8 кВт;

  • пік переданої потужності: 23 кВт/хв.

Радіолокаційні системи контрбатарейної боротьби AN/TPQ36 виробляє компанія Northrop Grumman і ThalesRaytheonSystems.



Як повідомляв ONLINE.UA,  в 2016 році США планують виділити Україні фінансову допомогу на проведення реформ в розмірі $220 млн.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?