Донбас і інформаційна війна: Україні дали цінну пораду
Категорія
Україна
Дата публікації

Донбас і інформаційна війна: Україні дали цінну пораду

Донбас і інформаційна війна: Україні дали цінну пораду

У так званій  "сірій зоні" між тимчасово окупованими територіями Донбасу і підконтрольною уряду Україною  необхідно ввести особливий режим функціонування інформаційного простору.


Про це написав  радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень, професор Володимир Горбулін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Дзеркало тижня.


"Залишається складною ситуація у внутрішньому інформаційному просторі. Особливо це стосується того, що ми умовно можемо назвати "сірою зоною", - лінії зіткнення з територією ОРДЛО", - зазначив радник глави держави.


За його словами, Росія як безпосередньо, так і через угруповання ДНР/ЛНР, продовжує надавати активний інформаційний вплив на ці регіони. "Ми ж продовжуємо робити вигляд, що ці території майже нічим не відрізняються від всього іншого інформаційного простору країни. Але це не так. І ігнорувати цей факт не те що недалекоглядно, але в стратегічній перспективі навіть злочинно", - додав професор.


"Для цих районів потрібен зовсім особливий режим функціонування інформаційного простору - особливий порядок роботи журналістів, мовлення радіо і телебачення, а в широкому сенсі - будь-якої діяльності, яка може бути визначена як інформаційна і формує свідомість громадян. І в цьому сенсі нам потрібен здоровий пакт щодо такої політики між державою і українським журналістським співтовариством. Власне, готовність до такого діалогу продемонструє зрілість як держави, так і медіаспівтовариства України", - резюмував Володимир Горбулін.


Як повідомляв ONLINE.UA,  нинішня ситуація на окупованому бойовиками Донбасі небезпечна тим, що вона може перерости в масштабну війну з Росією  і стати початком довгострокового конфлікту на території України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?