Стало відомо, як у киян хотіли забрати популярний парк
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як у киян хотіли забрати популярний парк

Стало відомо, як у киян хотіли забрати популярний парк
Джерело:  online.ua

Фотограф і засновник школи фотографії  Віктор Марущенко  розповів, як в Києві намагалися "розпиляти" і приватизувати територію парку Пуща-Водиця в Києві, де щороку відпочивають тисячі людей.


Про це у відеоблозі на ONLINE.UA розповів засновник школи фотографії Віктор Марущенко.


"Абсолютно несподівано я поїхав на симпозіум дерев'яної скульптури в Пуща-Водицю, і з'ясувалося, що це не тільки творча акція, але це ще і акція протестна, вірніше, не протестна, а на захист парку. Виявляється, що хтось парк вже розпиляв на кілька частин, намагається приватизувати... Громада відбилася, і тепер, за допомогою симпозіуму, після якого скульптури будуть встановлені в парку, вони хочуть закріпити цей парк в громадському користуванні", - розповів фотограф.


"Це, звичайно, дика ситуація, коли у великої кількості людей (там відпочивають сотні, а то й тисячі людей) відбирають громадське місце і перетворюють його в приватне. Це, звичайно, історія дика, ніякі закони не діють, і тільки лише якісь протестні акції публічні можуть захистити людей", - резюмував Марущенко.



Повний текст блогу  читайте на ONLINE.UA: "Україна звикла до поганого: кілька речей, які позбавляють нас майбутнього".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?