На вулиці Мінська вийшли російські військові: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

На вулиці Мінська вийшли російські військові: з'явилися фото

На вулиці Мінська вийшли російські військові: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

У військовому параді з нагоди Дня Незалежності Білорусі взяли участь близько 5 тисяч військових, сотні одиниць колісної та гусеничної техніки і 40 літаків і вертольотів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на sputnik.by.


Відкривали парад учні Мінського суворовського училища, в торжестві також брали участь військовослужбовці 104-го гвардійського десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії Збройних Сил Росії. Псковські десантники в роки Другої світової війни брали участь у звільненні Білорусі.



Свято День Незалежності було засновано в пам'ять про одну з військових дат - 3 липня 1944 року, коли Мінськ був звільнений від фашистських загарбників.



У колоні механізованої техніки на парад виїхала реактивна система залпового вогню "Полонез" - новітня розробка білоруського ВПК.


Також в повітряному параді взяли участь близько 45 літаків і вертольотів, в тому числі гелікоптери Мі-2, Мі-8 і Мі-24, літаки Л-39, штурмовики Су-25, винищувачі МіГ-29 і військово-транспортні літаки Іл-76 і Ан-26.



Нововведенням повітряного параду став проліт над білоруською столицею російської ланки - вертольотів Ка-52 "Алігатор", літаків Су-34 і Су-30 Повітряно-космічних сил РФ.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Республіці Білорусь насторожилися через бійців Повітряно-десантних військ Росії, які кидали монетки в фонтан в Мінську.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?