Названо 11 прорахунків Путіна в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Названо 11 прорахунків Путіна в Україні

Названо 11 прорахунків Путіна в Україні
Джерело:  online.ua

Відомий політолог, журналіст і публіцист Віктор Каспрук в своєму блозі описав 11 прорахунків  президента Росії Володимира Путіна, завдяки яким операція «Новоросія» не принесла РФ бажаних дивідендів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог Каспрука на « Крим.Реал ії».


На думку політолога, ймовірно, в Кремлі почнуть готувати нову концепцію колонізації України, а на її розробку і поетапне планування Путіну потрібен певний час.


«Для того, щоб зрозуміти, що ж в Москві можуть робити далі, потрібно проаналізувати головні прорахунки путінської влади», - зазначає Каспрук.


«Перший прорахунок Путіна полягав в тому, що разом з російською мовою він намагався проштовхнути в Україні неприховану реакційну суміш з російського шовінізму, ненависті до Заходу та інше мракобісся. Це стало його стратегічною помилкою, так як в сучасному світі на таку «наживку» може клюнути тільки найбільш зомбована і неосвічена частина населення, і то за умови багаторічної монопольної пропаганди подібних «брендів», - пише Каспрук.


«Другим фатальним прорахунком для путінського режиму стала анексія Криму. І тут просто якась містика. Як міст через Дудергофський канал в Санкт-Петербурзі буде нездоланним бар'єром для Рамзана Кадирова, так і Крим, невеликий за географічним мірками півострів, стане цвяхом в «політичну труну Путіна», - впевнений публіцист.


Третім прорахунком Путіна Каспрук називає «відсутність кваліфікованих керівників і виконавців для реалізації задуманих планів», четвертим - те, що Росія діяла «на авось», хоч і готувалася до аншлюсу України.


«П'ятий прорахунок Путіна полягав в тому, що він зовсім не протестував проти, коли його найближче оточення створило для нього віртуальну реальність, перебування в якій здавалося йому найбільш комфортним. У цій «віртуальній реальності» Путін був геополітичним «Термінатором», з силою і м'язами Арнольда Шварцнеггера в молодості», - вважає Каспрук.


На його думку, шостий прорахунок полягає в тому, що Путін сліпо вірив радянській пропаганді, згідно з якою України і українців «ніколи не було», сьомий прорахунок - віра в те, що Україну не буде кому захищати.


Також, на думку Каспрука, восьмою помилкою Путіна стало довіра до прогнозів ФСБ, згідно з яким українська кампанія стане «приємною прогулянкою».


«Дев'ятий прорахунок Путіна полягає в тому, що, почавши війну з Україною, він вивільнив на українському Близькому Сході сили, які він не зможе контролювати і стримувати», - вважає політолог.


На його думку, десята помилка президента РФ полягає в тому, що він не розуміє, що таке демократія як така, а одинадцята - в тому, що він вирішив «переграти історію, самовільно привласнивши собі це ексклюзивне право».


Як повідомляв ONLINE.UA,  російський соціолог Ігор Ейдман передбачив режиму президента Росії Володимира Путіна несподіване падіння.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?