ОБСЄ зробила крок до миротворчої місії в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

ОБСЄ зробила крок до миротворчої місії в Україні

ОБСЄ зробила крок до миротворчої місії в Україні
Джерело:  online.ua

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі прийняла важливу і вигідну для України резолюцію щодо доступу міжнародних місій на окуповані території Донбасу та в анексований Крим.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Ольги Бєлькової.


«Сьогодні дуже вдалий день на засіданні ОБСЄ ПА. Нам з колегами по делегації вдалося відстояти кілька принципових позицій, а голова нашої української делегації Артур Герасимов був обраний заступником голови комітету», - повідомила Бєлькова.


За її словами, «росіяни намагалися провести поправки про те, що санкції є непотрібними і час їх знімати». Вона також підкреслила, що росіянам допомагали французи, також «були певні помилкові твердження з боку німецької делегації».


«Всьому цьому потрібно було опонувати прямо на засіданні і з такими аргументами, які відразу ж почують інші делегації і підтримають нашу позицію», - написала Бєлькова.


«ОБСЄ ПА мало що може зробити, але тут, скоріше, важливо, щоб ця організація не посилала невірних для України меседжів, які деякими сусідами будуть тиражуватися як зміна настроїв або антиукраїнська позиція», - вважає народний депутат.


У той же час народний депутат від Радикальної партії Ігор Попов зазначив у своєму Facebook, що «політичний комітет ПА ОБСЄ після дводенних дискусій прийняв основну резолюцію з усіма вигідними для України пунктами».


«Депутати, в тому числі, підтримали всі три мої поправки про посилення контролю за кордонами, про доступ міжнародних місій до всіх об'єктів в ОРДЛО, Криму і Севастополі, і про заклик до країн-учасників продовжувати економічні і політичні санкції проти РФ до виконання міжнародних вимог і до закінчення незаконної окупаціх Криму», - написав Попов.


«Вдалося відстояти положення із закликом до проведення міжнародних миротворчих операцій в Україні, всі правильні редакції по малайзійському Боїнгу, статусу Криму і повагу територіальної цілісності», - повідомив депутат.


«Опонентів вдалося частково переспорити, частково залякати, спасибі всім, хто в Україні допоміг підготувати вбивчі аргументи і правильні редакції поправок», - резюмував Попов.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Дмитро Ярош заявив про те, що Україна може власними силами вирішити конфлікт на Донбасі, крім того, за його словами, для введення миротворців ООН потрібен дозвіл в тому числі і Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?