Гройсман розповів, яку частину доходів українці віддадуть на підвищені тарифи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман розповів, яку частину доходів українці віддадуть на підвищені тарифи

Гройсман розповів, яку частину доходів українці віддадуть на підвищені тарифи
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман  заявив про те, що споживачі газу не платитимуть більше 15-20% свого прибутку за спожиті енергоносії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Гройсмана телеканалу "Інтер".


"Популісти зараз лякають людей. "Все пропало, завтра ви отримаєте величезні рахунки, платити буде нічим, тарифи піднялися". Як прем'єр можу запевнити - ви не будете платити більше 15-20% свого прибутку», - так прокоментував прем'єр підвищення комунальних тарифів з 1 липня.


«Якщо у людини мінімальна пенсія - це ще менше. Це буде означати, що конкретному громадянину, який має таку потребу, ми компенсуємо (вартість тарифів - Ред.) через механізм субсидій. Але той, у кого є гроші, заплатить повну ціну", - заявив прем'єр.


"Не потрібно нічого боятися. Платіжка прийде, буде написано, скільки це (комунальні послуги - Ред.) коштує, а поруч - відповідно до вашого доходу - скільки саме за вас заплатить держава. Ця допомога є безповоротною", - додав Гройсман.


За його словами, Україна "фактично стала жертвою" газових угод 2009 року, втративши за весь період їх дії 53 мільярди доларів".


"Зараз ми встановили реальну ринкову ціну на газ, щоб на цьому ніхто не зловживав", - додав Гройсман.


Як повідомляв ONLINE.UA,  з 1 липня набуло чинності рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, про підвищення деяких тарифів в Україні. 


Подорожчала послуга з централізованого гарячого водопостачання та опалення, що пов'язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тис. грн за тисячу кубометрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?