Ватажка ЛНР в Луганську зневажають за злодійство і "бізнес" на крові - очевидець
Категорія
Україна
Дата публікації

Ватажка ЛНР в Луганську зневажають за злодійство і "бізнес" на крові - очевидець

Ватажка ЛНР в Луганську зневажають за злодійство і "бізнес" на крові - очевидець
Джерело:  online.ua

Луганчанин Віталій, який залишався в Луганську до серпня 2014 року, розповів, що  жителі міста вважають ватажка так званої ЛНР Ігоря Плотницького злодієм  і знають про його махінації з гуманітарною допомогою і ліками.
Про це Віталій розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Спілкувався там з луганчанами, які їздять туди-сюди, якісь справи ведуть. Ось з одним баригою поговорив. Каже: "Приїхав скошлати грошей на Україну!" Відразу ж почав: "Та що я, не знаю, що на Україні твориться?!"- "А якого хрена приїхав сюди, якщо у вас там все добре?" - "У мене тут дача!" - "І що ж ти знаєш?" Пішла звичайна розповідь: Україна - це добре, тільки ось Порошенко - гад, а коли Порошенко знімуть, відразу стане все відмінно. А так, каже, ніхто не заперечує, що Луганськ - це Україна, а Плотницкий - під*р рідкісний. У ЛНРії всі знають, що Плотницкий - злодій і сволота! - Луганчани, звичайно, вже вкурили, що в цьому бардаку їм жити належить довго - зрозуміло, незадоволені. І до Плотницького у них особливе ставлення - всі знають, що він каламутить з гуманітаркою і ліками. А у важкі часи, коли від цього життя залежить, важко пробачити, коли хтось на чужій крові наживається", - говорить він.
Луганчанин розповів як саме Плотницкий наживається на російській гуманітарці.
"Ось мій товариш один - перебрався два роки тому в Підмосков'я, там пахав, і пару разів організовував доставку ліків з Росії в Луганськ. І відразу з таким фактом зіткнувся: вся гуманітарка йде Плотницькому на склади. Той забирає ліки, продукти, а натомість дає грамоту від "Луганської народної республіки": "Спасибі, хлопці, всі вільні!" і потім все це продається через систему аптек і магазинів того ж Плотницького. Так, і навіть в цій ср*ній "народній республіці" всі знають, що Плотницкий - злодій і сволота", - зазначив Віталій.
За його словами, ватажок бойовиків ЛНР гальмує роботу міжнародних благодійних організацій і не дає працювати Червоному хресту тільки тому, що вони не дають відкати.
"Ось наприкінці 2015-го один привіз гуманітарку для лікарні. І він намагався поставити умову - я ліки повезу, але тільки для лікарні, де у нього мати працювала. Привіз трохи, одну "Газель": перев'язувальні, що зупиняють кров речі, які не дуже-то і продаси. І таки наполіг, щоб їх передали адресно, в його лікарню. А його матір, медсестра, розповідала: стільки інсулінозалежних в 2014-2015 роках померло! Десь півроку взагалі не було інсуліну в Луганську. І зараз ліків мало - і везуть їх з України. Російські - набагато дорожчі, і якість гірша. І головне - Плотницький гальмує роботу міжнародних благодійних організацій. і працювати Червоному хресту не дають тільки тому, що вони не дають відкати. Знайомий з сєверодонецького Червоного хреста розповідав, як волонтери з Європи намагалися відкрити центр у Луганську. Прийшли до них: "Треба ж ділитися!" Ті в подиві: "чим?" - "Як - чим? Ми ж вам даємо працювати!" - "Але ми ж гуманітарна організація!". Сепари кажуть:" А нам все одно! Раз є гроші на гуманітарну допомогу, значить потрібно ділитися!", - розповів луганчанин.
Читайте  повний текст інтерв'ю на ONLINE.UA: У Луганську не заперечують, що це Україна, а ватажок ЛНР Плотницкий - злодій і сволота


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?