Росія завдала нового удару українському експорту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія завдала нового удару українському експорту

Росія завдала нового удару українському експорту

У міністерстві економічного розвитку і торгівлі України повідомили, що Росія впровадила додаткові обмеження транзиту українських товарів через свою територію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЕРТ України.
"З 3 липня 2016 р. був оприлюднений указ президента Російської Федерації від 01.07.2016 №319, який вносить зміни в указ президента Федерації від 01 січня 2016 року №1 "Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки і національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.
Цим указом впроваджено додаткові обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів походженням з України. Крім того, указ розширює обмеження транзиту в Республіку Казахстан і в Киргизьку Республіку. Законодавчі зміни також передбачають повну заборону транзиту товарів "під ембарго".
"Зазначені зміни можуть тимчасово викликати повну зупинку транзиту товарів з України через територію РФ, не тільки в Республіку Казахстан, Киргизьку Республіку, а й треті країни", - зазначили у відомстві.
У МЕРТ України підкреслюють, що "впровадження Російською Федерацією обмежень щодо транзиту товарів походженням з України є економічно та юридично необґрунтованим і очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі України з третіми країнами, зокрема Центральної Азії".
Нагадаємо, 9 квітня Росія заблокувала транзитні перевезення товарів з України через свою територію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?