Бойовиків ДНР налякала військова техніка, отримана Україною від США
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовиків ДНР налякала військова техніка, отримана Україною від США

Бойовиків ДНР налякала військова техніка, отримана Україною від США

Керівництво бойовиків так званої ДНР налякане військовою технікою, яку США передали для військовослужбовців Збройних сил України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook координатори групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука.
Він зазначив, що в ДНР бояться наступу українських військ на Докучаєвськ Донецької області, в зв'язку з чим прийнято рішення про активізацію на сусідніх напрямках бойових дій.
«Військова розвідка ДНР» продовжує повідомляти про нібито існуючі плани керівництва сил АТО з узяття Докучаєвська. На нарадах командного складу «1-го АК ДНР» останнім часом неодноразово ставилися завдання щодо активізації терористами бойових дій на сусідніх напрямках з метою відволікання сил і засобів українських військ для зриву міфічного наступу. У зв'язку з чим не виключена подальша ескалація напруженості з боку бойовиків на північ від Докучаєвська - в районі Мар'їнки і Красногорівки", - написав він.
За даними Тимчука, серед бойовиків з'явився ажіотаж після того, як США передали Україні 14 контрбатарейних радарів.
"У середовищі бойовиків «ДНР» викликала ажіотаж інформація про передачу США українській стороні 14 контрбатарейних радарів класу AN / TPQ-49 і AN / TPQ-36, призначених для виявлення і визначення координат мінометних і артилерійських позицій супротивника. За версією терористів, ці радари знадобилися ЗСУ для наступу, який готується, найближчим часом на Донецьк і Горлівку (хоча домовленість про поставку цих систем України була укладена з США ще в 2015 р. кол. прем'єр-міністром А.Яценюком, частина радарів була отримана Києвом тоді ж)", - зазначив він.
Крім того, за словами координатора "ІС", бойовики ЛНР також побоюються наступу української армії.
"Також «широкомасштабних дій» українських військ чекають і в ЛНР. Серед чуток, які поширюються в середовищі бойовиків, командування ЗСУ вирішило «радикально вирішити проблему» активних дій в «зеленці» уздовж р. Сіверський Донець ДРГ і «малих груп» бойовиків. У зв'язку з чим у район Лисичанська сили АТО нібито активно перекидають РСЗВ і самохідну артилерію для реалізації «тактики випаленої землі» уздовж Сіверського Донця. Ці чутки провокують паніку серед цивільного населення - з ряду сіл поблизу річки почали виїжджати місцеві жителі", - повідомив Тимчук.
Раніше повідомлялося, що на окупованому Донбасі разом із проросійськими бойовиками діють найманці з Італії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?