У Грузії зробили гучну заяву про теракт в Стамбулі і Саакашвілі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії зробили гучну заяву про теракт в Стамбулі і Саакашвілі

У Грузії зробили гучну заяву про теракт в Стамбулі і Саакашвілі
Джерело:  РІА Новини

Міністр у справах біженців і вимушено переміщених осіб Грузії Созар Субарі заявив, що ймовірний організатор теракту в Стамбулі 28 червня, чеченець Ахмед Чатаєв є агентом екс-президента Грузії, голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
"Цей знаменитий терорист, виявляється, був агентом Саакашвілі і отримував від нього фінансування. Саакашвілі міняв йому один паспорт за іншим. Коли мова йде про це, то, природно, існують відповідні докази у відповідних органах", - сказав Субарі і підкреслив, що хотів б почути відповідь Саакашвілі на це.
Також грузинський міністр пояснив, чому в 2012 році в Грузії відпустили Чатаєва: "Свідки колишньої влади дали свідчення, ніби у нього була зброя, потім вони поміняли свої свідчення і спростували цю інформацію. Отже, його арешт був би незаконним".
Нагадаємо, 30 червня Саакашвілі розповів, як Ахмеда Чатаєва в рамках контртерористичної операції заарештували в Грузії, але відпустили за нового уряду як політичного в'язня.
При цьому, Чатаєв неодноразово перебував під вартою. У 2010 році його затримали в Україні, в 2011 році - на болгарсько-турецькому кордоні. Чеченець з 2008 року перебував у розшуку за участь в незаконних збройних формуваннях. Більш того, на початку 2016 року з'явилася інформація, що Чатаєв є командиром спеціального підрозділу угруповання «Ісламська держава» для підготовки терактів в Росії і Європі.
Як повідомляв ONLINE.UA 28 червня троє терористів-смертників влаштували вибухи в аеропорту Стамбула. Серед постраждалих, - троє українців, ще одна українка загинула.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?