Суд в Києві виніс резонансне рішення щодо сепаратизму Царьова
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд в Києві виніс резонансне рішення щодо сепаратизму Царьова

Суд в Києві виніс резонансне рішення щодо сепаратизму Царьова

Шевченківський райсуд Києва 21 червня відмовився почати судовий процес проти колишнього депутата Партії регіонів Олега Царьова, обвинуваченого в посяганні на територіальну цілісність України, і повернув Генпрокуратурі обвинувальний акт.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на рішення суду, оприлюднене в Єдиному реєстрі судових рішень.
У рішенні суду називається ряд закликів і вчинків Царьова, які свідчать про вчинення публічних закликів до насильницької зміни, повалення конституційного ладу, зміни меж території України. Зокрема вказується на те, що екс-нардеп схвалював анексію Криму Росією, визнавав легітимність так званої ДНР і закликав їх приєднатися до "вибору" жителів Криму.
"Реалізуючи свій задум, Особа_2 (Царьов - ред.) розробила злочинний план, який полягав у створенні передумов для зростання напруженості в суспільстві, протистояння між жителями західних і південно-східних регіонів України і відділення від України частини її регіонів з наступним приєднанням до Російської Федерації", - йдеться в рішенні.
Незважаючи на це, суд відмовився почати судовий процес і повернув Генпрокуратурі подання, мотивуючи це тим, що в матеріалах немає підпису Царьова, який би свідчив про вручення йому підозри. На думку суддів, це порушує його права.
"З огляду на викладене, суд дійшов висновку про неможливість призначення судового розгляду на підставі обвинувального акта щодо Особи_2 в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 109, ч.2 ст. 110 КК України, вважає, що зазначений обвинувальний акт містить суттєві недоліки, не відповідає вимогам кримінального процесуального закону, в зв'язку з чим підлягає поверненню прокурору", - сказано в рішенні.
Як відомо, Царьов був одним з лідерів сепаратистського руху в Україні, зокрема - називав себе "головою парламенту Новоросії".
Раніше в мережі ярого прихильника "Новоросії" Олега Царьова порівняли з нацистом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?