Польща прокоментувала заборону на в'їзд для українських рокерів
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Польща прокоментувала заборону на в'їзд для українських рокерів

Польща прокоментувала заборону на в'їзд для українських рокерів
Джерело:  TVN24

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак заявив, що українську групу Ot Vinta не пустили на територію країни з метою уникнення порушення громадського порядку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TVN24.
"Причини (заборони на в'їзд українським музикантам) стосувалися забезпечення громадського порядку", - сказав він.
Перед концертом у Варшаві 3 липня музиканти повинні були 2 липня зіграти в Перемишлі, однак тоді концерт був скасований за наполяганням місцевої організації уболівальників футбольного клубу "Полонія", представники якої звинуватили музикантів у "просуванні бандерівської ідеології".
На думку Блащака, організатори фестивалю, які домовилися про виступ Ot Vinta в Варшаві, мали на меті "перенести бійку з Перемишля до Варшави".
"У контексті саміту НАТО і в контексті того, що за тиждень ми будемо відзначати сімдесят третю річницю геноциду на Волині, вчиненого українськими націоналістами, я не погоджуся на те, щоб якимось чином громадський порядок, за який я відповідальний, а також безпека громадян нашої країни були під загрозою", - підсумував глава польського МВС.
Раніше українська сторона різко відреагувала на відмову польської влади пустити музикантів на концерт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?