У Гройсмана відповіли на новий торговий удар Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана відповіли на новий торговий удар Росії

У Гройсмана відповіли на новий торговий удар Росії
Джерело:  interfax.com.ua

Українська влада має намір впровадити торгові і транзитні санкції відносно Російської Федерації у відповідь на підписання президентом Росії Володимиром Путіним нового указу щодо обмеження переміщення українських товарів через територію РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"Перш за все ми внесемо дзеркальні санкції проти дій Росії щодо товарів українського походження і щодо транзиту, який проходить в інші країни. Це абсолютно чітка позиція, яка відповідає міжнародному праву, СОТ і ЄС. Друге: ми піднімемо дзеркально митний збір на російські товари, які ввозяться в Україну. Все це набуде чинності коли, відповідно, указ президента набере чинності", - сказав перший віце-прем'єр міністр України Степан Кубів під час погоджувальної ради Верховної Ради.
Також на сайті Кабміну з'явилася офіційна заява, в якій український уряд різко розкритикував рішення російської влади і закликав зняти обмеження на український експорт.
"Уряд вживав і вживатиме всіх можливих заходів захисту національних інтересів України і протидії будь-яким проявам агресії з боку РФ. Нами підготовлені адекватні заходи, які будуть впроваджені в дію негайно. Для постійного моніторингу ситуації щодо експорту в РФ і транзиту через її територію, а також надання інформації українському бізнесу працюють оперативний штаб і гарячі лінії Мінекономрозвитку і Мінінфраструктури. Одночасно український уряд порушує питання порушення РФ норм міжнародного права у Світовій організації торгівлі та інших міжнародних організаціях, а також з нашими міжнародними партнерами", - сказано в повідомленні.
Раніше Путін обмежив переміщення українських товарів через територію своєї країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?