Справа командира "Айдара": нардеп Мельничук виступив зі звинуваченнями
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа командира "Айдара": нардеп Мельничук виступив зі звинуваченнями

Справа командира "Айдара": нардеп Мельничук виступив зі звинуваченнями

Нардеп і екс-командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук розповів, що командир штабу "Айдар" Валентин Лихоліт давав неправдиві свідчення проти бійців батальону.
Про це він заявив журналістам біля Генпрокуратури України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"«Айдар» - це велика сім'я, і ​​ми в своїй сім'ї самі розберемося. Але є момент, що Лихоліт дав неправдиві свідчення на бійців батальйону. І сьогодні в Старобільську проходить судове засідання щодо Ельмеса Романа Романовича ... Ця людина вже більше року сидить в СІЗО за помилковими свідченнями, які дав саме Лихоліт", - розповів Мельничук.
За його словами, через дачу Лихолітом невірних свідчень "сиділи ще мінімум п'ятеро", і що є пакет підтверджуючих документів, які він збирається подати на розгляд до Генпрокуратури. "Моя справа - витягнути бійців з в'язниці. Ніхто не має права саджати людину без доказів", - сказав нардеп.
Також він розповів про бійця "Айдара" Ігоря Радченка, якого разом з Лихолітом раніше затримали за підозрою в організації озброєної банди, розбоїв, проникнення до житла, викрадення людей: "Ігор Радченко, як з'ясувалося, був адвокатом. Я його взяв, щоб він надавав юридичну підтримку. Потім виявилося, що це людина, яка була бандитським адвокатом з команди Бойка".
Нагадаємо, Мельничук підозрюється в створенні злочинної організації, і 3 червня 2015 року з нього була знята депутатська недоторканність. Крім того, Мельничук і кілька інших осіб підозрюються в скоєнні розбійних нападів, викраденні людей, заволодінні транспортним засобом і застосуванні насильства до співробітників правоохоронного органу.
Як повідомляв ONLINE.UA, через підозри в організації банди і розбійних нападах 1 липня Печерський суд заарештував Лихоліта на два місяці. 2 липня Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід на особисту поруку нардепів Єгора Соболєва, Андрія Лозового, Семена Семенченка, Ігоря Мосій чука та інших.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?