Набралося штрафів на мільйони: Аваков похвалився відеокамерами на дорогах
Категорія
Україна
Дата публікації

Набралося штрафів на мільйони: Аваков похвалився відеокамерами на дорогах

Набралося штрафів на мільйони: Аваков похвалився відеокамерами на дорогах

У понеділок, 4 липня, після запуску в Києві пілотного проекту роботи системи автоматичної фіксації правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовано порушень на суму штрафів близько 3 млн гривень.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави МВС Арсена Авакова.
"Запустили пілотний проект роботи системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. Будьте уважніше, зовсім скоро працюватиме не пілот - і будуть нараховуватися не умовні штрафи, а реальні - без участі поліцейського. Включаємо самодисципліну!", - написав міністр.
Як відомо, 14 липня 2015 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».
Законом передбачено впровадження в дію системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. Для реалізації положень Закону було створено робочу групу, до якої увійшли представники МВС, Нацполіції, представники з інших зацікавлених центральних органів виконавчої влади (Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Державної регуляторної служби).



За словами Авакова, результати цього проекту допоможуть створити повноцінну та ефективну систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху і наступного року впровадити її по всій країні. Проект також дозволить істотно знизити рівень аварійності на дорогах, зменшить кількість загиблих і травмованих громадян.
Глава МВС розповів, що за 6 годин роботи відеокамер в столиці зафіксовано порушень на суму штрафів близько 3 млн гривень.
"Ви будете сміятися .. але за 6 годин тестового режиму всього на 3 камерах відеофіксації - зафіксовано порушень на суму штрафів близько 3 млн.грн! А якщо цих камер буде 5000?! Для того щоб був порядок і комфорт на дорогах доведеться зайнятися самодисципліною - кожному з нас. Це один з кроків цивілізованості, який доведеться зробити! МВС зробить незалежну, добре працюючу систему - з мінінфраструктури - якісні дороги, а з водіїв - дисципліна!", - зазначив Аваков.
Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що президент Росії Володимир Путін прагне викликати в українців зневіру та розчарування і таким чином дестабілізувати ситуацію в Україні зсередини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?