Туреччина спростувала "подарунок" для Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина спростувала "подарунок" для Путіна

Туреччина спростувала "подарунок" для Путіна
Джерело:  Reuters

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу спростував інформацію про  дозвіл Росії користуватися авіабазою "Інджирлік.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Глава турецького МЗС зазначив, що в ЗМІ неправильно процитували його слова про співпрацю Росії і Туреччини: "Я не робив такого коментаря. Ми сказали, що можемо співпрацювати з усіма, хто бореться проти «Ісламської держави»".
Чавушоглу наголосив, що нічого не говорив про дозвіл російським військовим користуватися авіабазою.
Нагадаємо, після зустрічі з главою МЗС Сергієм Лавровим, який представляє інтереси президента Росії Володимира Путіна, міністр Туреччини сказав: "Для боротьби з ІДІЛ Туреччина готова співпрацювати з будь-якою країною. Як вам відомо, авіабаза Інджирлік відкрита для країн, які мають намір брати участь в активній боротьбі проти «Ісламської держави», яка є ворогом для всіх нас".
"Інджирлік" розташована на півдні Туреччини і на ній базується військова авіація Великобританії, США, Німеччини, Катару, Саудівської Аравії.
Як повідомляв ONLINE.UA, Росія для бойових операцій використовує авіабазу "Хмеймім" в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?